rikke djurhuus mogensen

Instruktør og hundemassør

Jeg startede min instruktørrolle i 2006. Siden har jeg uddannet mig som instruktør og klikkerinstruktør, hvilket har givet mig en utrolig stor viden, både på den teoretiske del samt den praktiske del, hvor jeg har haft fornøjelsen af at arbejde med mange forskellig racer og deres ejere. Jeg har yderligere taget 2 år af adfærdsuddannelsen, men mangler ½ år, for at færdiggøre den. I 2018 blev jeg uddannet som hundemassør. Yderligere har jeg taget opdrætteruddannelsen i DKK, og lavet 3 kuld hvalpe, seneste i 2020. Jeg tager løbende kurser for at dygtiggøre mig, og følger med i den nyeste viden omkring hundetræning og adfærd (som konstant er i udvikling).


Jeg har en bred viden og erfaring med undervisning af hunde og deres ejere, og har afholdt kurser og foredrag af mange forskellige genre, rundt om i landet. Jeg har yderligere været med til at udarbejde en instruktøruddannelse. Jeg har været en del af uddannelsesudvalget i Rottweilerklubben Danmark i 9 år, hvilket har været utrolig inspirerende og lærerigt.


Jeg træner kun med bløde træningsmetoder, og er stor tilhænger af klikkertræning. Jeg ønsker at dele ud af min viden, og give hund & ejer den bedste relation, hjælpe ejere med at forstå deres hunde bedre, til at få et godt og problemfrit liv sammen. I min undervisning, har jeg fokus på samarbejde og udvikling, hundene skal arbejde af iver og glæde, og ikke være bange for at fejle. Jeg vil hellere have en glad og initiativrig hund, end en hund, som ikke tør tage initiativ og fejle, og bare ligger passiv i sin kurv. Det vigtigst er, at det skal være sjovt at træne hund - både for hund og ejer.


I dag har jeg Fee, hun er min 5. rottweiler. Alle mine hunde har været vidt forskellige, trods samme race. De har alle været mine bedste læremestre, uden dem var jeg ikke kommet dertil, hvor jeg er i dag. Jeg har været bidt af en gal hund, og levet og åndet for træningen med mine hunde. Jeg har deltaget i utallige prøver med alle min hunde, primært brugshundeprøver, men også rallyprøver, en enkelt færdighedsprøve (tricks) og har nu også bevæget mig ind i nose work verdenen. Udover træning har jeg også brugt adskillige timer på udstilling af mine hunde.


Jeg er indehaver af kennel Djurhuus, som i dag kun har Fee vom Bamberger-tal. Fee er en rottweilertæve på 5 år, hun er en helt unik støbning, og jeg er sikker på, vi får mange flere gode og lærerige oplevelser sammen. Vi træner flere forskellige ting, såsom lydighed, spor, rally, nosework også hygger vi os med en masse kropskontrol og sjove tricks.